Despre Ziua Îndrăgostiţilor, timp de 7 zile, câte 7 întrebări cu 7 răspunsuri absolut diferite


- Pe timpul studenţiei mele, ca şi acum, iubirea se sărbătorea pe 14 februarie. Inspirat din ceea ce se întâmplă în jur, eu m-am molipsit de ideea unei afaceri. Acum livrând flori şi alte cadouri la comandă, pot să afirm că iubirea pluteşte în aer în fiece zi pentru persoanele care iubesc cu adevărat, dar de 14 februarie emoţiile se trăiesc la cote maxime.
- Crezi că s-a schimbat modul de a sărbători iubirea odată cu împrumutarea Valentine"s Day?
-Obiectul de sărbătorit, dar poate şi obiectivul - nu s-a modificat, pur şi simplu a apărut o zi mai oficială pentru îndrăgostiţi, şi un motiv în plus de a-şi exprima sentimentele. Avem Ziua Femeilor, Ziua Copiilor, Zile Profesionale ... de ce nu am avea şi o astfel de zi? Din păcate moldovenii, ca atare, sunt mai complexaţi, nu prea obişnuiesc să se alinte cu surprize plăcute... Şi dacă e o zi «cu stimul » pentru ei, când toţi în jur roiesc cu flori, cadouri, de ce să nu folosească ocazia de a spune «Te iubesc » unei colege de universitate, de serviciu sau chiar de a o cere în căsătorie...
- Cum vezi diferenta intre Sfântul Valentin şi Dragobete?
-Dragobetele e românesc şi e pe 24 februarie, iar Sfântului Valentin a fost preluat de la americani, după cum în ultimul timp există o tendinţă mare de a prelua de la ei multe lucruri şi cuvinte.
Nu cred că Dragobetele se sărbătorea pe la noi, dar Sfântului Valentin a luat amploare datorită aspectului comercial. Unii chiar ţin să sărbătorească şi pe 14, şi pe 24 februarie.
- Pe la mall-uri, prin cluburi de noapte, tinerii fac spectacol din a se casatori pentru o zi...
De unde credezi că vine această dorinţă acerbă a cuplurilor de a se expune, de a se căsători în public, chiar dacă o fac de formă, în această zi?
- E un test, e o metodă de a petrece timpul interesant. Nu văd de ce ar deranja, din moment ce nu faci ceva rău, ba dimpotrivă, poate astfel încerci sa apreciezi mai bine omul de lângă tine... E sau nu e ceea ce-ţi ofera sentimentul de fericire.
- In secolul XXI, oamenii se iubesc altfel decât pe vremea bunicilor noştri?
Tehnologiile, ce parte de vina au?
- Toate se schimbă. Moda, standardele de viaţă, căile de comunicare.
Tehnologiile... poate au o vină, dar din moment ce e mai simplu să discuţi utilizînd reţelele sociale, prin e-mail, sms sau telefoanele mobile - de ce nu? Poate se şterge din farmecul emoţiilor, dar atâta timp cât telefonul îl ajută pe un tânăr să comande un buchet de flori pentru fata care i-a plăcut la bibliotecă, sau e-mail-ul şi cardul îl ajută pe altcineva, aflat peste mări şi ţări să dea un semn de atenţie fetei singure în această zi la Ciocana - nu văd mare vină în tehnologii, ba dimpotrivă.
- Adică şi aşa nimeni nu ne poate scoate din gene dorinta de iubire "pana la moarte", familie, stabilitate.
- Sunt foarte fericite acele persoane care simt aceasta, şi ce e mai important - preţuiesc.
Deşi mai rar, se întâlnesc astfel de cupluri, creaţi unul pentru altul, şi vârsta lor e trecută de 20, 25, chiar 30 de ani... Ei ştiu să facă cu adevărat surprize de valoare, nu neapărat scumpe.
- Cum ar arăta un portret a lui Romeo si Julieta zilelor noastre ? Cum sunt ei astazi?
- Probabil sunt şi din cei care se iubesc până la disperare, ca în tragedia lui William Shakespeare. Sunt însă şi alde Romeo "în căutare", care trimite flori 3 zile la rând pe adrese diferite, unor Juliete.
Iar Julietele, tot mai des, primesc flori de zile însemnate de la Romeo aflat peste hotare, la câştig, sau chiar fiind străin.
Нравится
Găsește-ne pe Facebook