O fetiţă complexată, timidă şi nesigură pe forţele proprii al cărei creier era alimentat cu tot felul de temeri de insucces, îşi construieşte azi şansele pentru Oscar. Zinaida Especiuc, studenta în imaginea căreia jurnalismul este mai mult decât microfonul şi ştirea, a ajuns la Paris, unde concepe în minte şi pe hârtie scenarii de film. În CV-ul său a adunat multe experienţe, care i-au deschis calea spre succes. Cum i-a reuşit povesteşte într-un interviu cald pentru studenţie.md.
Ministerul Educaţiei spulberă stabilitatea studenţilor la buget. Începând cu anul 2014, locurile cu finanțare bugetară, cu excepția celor destinate copiilor orfani și invalizilor de gradul I și II, vor fi scoase la concurs în fiecare an, după sesiunea de vară. Un proiect de hotărâre al Ministerului Educației a fost aprobat la ședința Guvernului. Acţiunile iniţiativei vor fi realizate în limita bugetului aprobat anual.
Face jurnalism la Universitatea Westminster din Londra, dar a urmat un semestru la Universitatea din Missouri. Tot acolo a prezentat ştiri, a făcut reportaje şi live-uri pentru un canal de televiziune local. Este vorba despre Tatiana Darie, moldoveanca care a ales profesia emoţiilor tari. Pe viitor se vede prezentatoare TV, cu un program de muncă stabil, un soţ întelegător şi copii minunaţi.

Fie că nu-şi pot găsi de lucru, fie că nu le place domeniul ales, studenţii se reprofilează, făcând a doua facultate sau mai multe în acelaşi timp. Motivele sunt diverse, de la investiţia în persoana proprie, astfel, ei dobândesc competenţele necesare în profesia pe care vor să o urmeze, la pariuri cu prietenii. Specialiştii spun că a doua specializare universitară trebuie să aibă legătură cu domeniul absolvit la prima. Riscul a mai multe facultăți în CV este că angajatorul să se întrebe dacă absolventul ştie, de fapt, ce vrea să facă în viaţă.

Copiii pleacă de-acasă. În societatea modernă, asta este ceea ce trebuie să facă. Atunci părinţii trec prin ceea ce se numeşte sindromul "cuibului gol", iar Crăciunul este acel moment când este aproape sigur că se vor reîntoarce acasă.
Pentru unii părinţi, acest lucru este poate singurul care dă importanţă acestei sărbători, spune Ian Jack, comentator la„The Guardian".
El vorbeşte într-un articol despre sindromul "cuibului gol" - tristeţea care îi cuprinde pe părinţi, când îşi dau seama că cei în funcţie de care îşi ordonaseră voluntar viaţa în ultimii 18 ani au plecat şi au lăsat în urmă o cameră goală.




Găsește-ne pe Facebook