Studenție "la pachet"
Recomandate
Linkuri utile


Fii fan pe Facebook
“Acri” sau “Pâinea lui Dumnezeu”- sunt ai noştri
La o întâlnire cu studenţii, Veaceslav Ioniţă, actualmente deputat şi prin extensie, profesor, a spus că atunci când intră prima dată în faţa unei noi grupe, psihologic îi detecteză din start pe studenţi. Să ştiţi că şi noi studenţii, îi detectăm din start pe profesori. Iată o categorisire a profilor, (cu mici sfaturi de atitudine faţă de ei)
E de-al nostru!
Este foarte vorbăreţ, adesea glumeşte sau spune bancuri. În general, priveşte viaţa cu optimism şi o iubeşte. Este sârguincios şi plin de energie. Se află în centrul oricărei manifestări. Orele lui sunt interesante şi variate: nu insistă niciodată prea mult asupra unei teme, iar trecerea la ideea următoare se face într-un mod agreabil. Chiar dacă lecţia pe care trebuie să o predea este mai plictisitoare, cu siguranţă va găsi ceva prin care să capteze atenţia auditoriului. Fiind o fire înflăcărată, dar şi curioasă, neexistând ceva care să nu-i stârnească interesul, este în stare să vorbească la nesfârşit. Îi place să fie ascultat cu atenţie şi să i se adreseze întrebări. Îl enervează neobrăzarea şi impertinenţa. Dacă nu vei ţine cont de strădaniile lui şi de modul său democratic de predare şi vei discuta cu colegul/colega sau vă veţi trimite bileţele, reacţia lui va fi impulsivă, iar pedeapsa - severă. Din fericire, este puţin probabil ca asemenea incidente să se petreacă la orele lui. Răspunzând la întrebările lui, încearcă să utilizezi cel mai elevat vocabular şi... evită "ticurile" verbale. Un astfel de profesor îţi va aprecia propria părere.
E... pâinea lui Dumnezeu
Este o persoană liniştită, cordială, de regulă, mai în vârstă. Este foarte sensibil şi binevoitor. Tragediile sau alte nenorociri îl marchează profund. Priveşte cu seriozitate toate întâmplările din jurul său - este genul de prof la care ţin scuzele de genul "Bunica este bolnavă şi am stat cu ea" sau "Sora mea a făcut apendicită şi am fost la spital". Cu asemenea argumente îţi va ierta toate chiulurile, va închide ochii la neştiinţa ta, îţi va da un "bine" şi... Dumnezeu cu mila! Te va aprecia foarte mult, dacă îi vei da de înţeles că eşti un biet copil dornic de a învăţa din experienţa lui. În nici un caz nu trebuie să te porţi ca un mitocan - e valabil pentru orice tip de prof, dar în special pentru acesta. Dacă o singură dată i-ai înşelat aşteptările, nicicând nu-ţi va mai acorda încredere. În discuţiile cu el încearcă să-i dai de înţeles că eşti de acord cu punctul lui de vedere. Ascultă cu foarte mare atenţie cum îţi adresează întrebarea: observă-i mimica, înclinarea capului - deoarece el îţi sugerează prin gestică răspunsul corect.
Acritura!
Este un pedant, căruia îi place la nebunie ordinea. Atuurile lui: este scrupulos şi punctual. Nu-l poţi păcăli niciodată. Este o fire închisă, taciturnă şi dă impresia unui om mereu ocupat. De aceea, va refuza orice invitaţie la distracţii. Printre colegii de muncă are o mare autoritate, vorbele lui fiind pline de greutate. În general, nu ridică tonul şi nu-i plac certurile. Este setos de putere şi-i plac situaţiile în care elevii îi recunosc poziţia de lider. Vei avea mult de câştigat dacă, măcar prin atitudine, îi vei sugera că ai înţeles că el reprezintă autoritatea. Nu-i plac persoanele dezordonate şi de rea-credinţă, fără scrupule. Vei suporta consecinţe grele dacă nu vei preda referatele, lucrările, studiile de caz la termenul stabilit de el sau dacă ai caiete pline de mâzgălituri. Când răspunzi, încearcă să citezi cât mai mult din cele rostite de el la ore. Este inutil să te scuzi că ai întârziat sau că nu ţi-ai pregătit tema, inventând tot felul de situaţii tragice - inima lui de gheaţă oricum nu se va muia. De asemenea, ar fi bine să eviţi expresiile de genul: "cred că...", "mi se pare că...", "părerea mea este că...". Cea mai mică pauză în răspunsul tău va fi interpretată ca o necunoaştere a subiectului. La întrebarea lui trebuie să răspunzi repede şi sigur/ă pe tine, expunând imediat tot ce ştii (chiar dacă nu ştii nimic...).
Autor: Camelia Romanciuc
17.11.2011
Îți recomandăm să mai citești și...
Profu’ care “traduce” vedetele în engleză
Jurnalism sau relaţii publice? America a ales.

Comentarii
Nu sunt comentarii. Comentează tu ;)
Pentru a plasa comentarii, este nevoie sa fiți logat.
Utilizatori

Sondaj de opinie

La ce bun Moldovei, Procesul de la Bologna?

Învăţăm mai puţin
Cheltuim mai mult
Obţinem note şi credite transferabile
Cu sau fără cod nou, procesul merge
Suntem în rând cu lumea


Codul din imagine:


Cele mai citite articole

Cuvinte cheie

Made by Andrian Moraresco