Top 10 idei de afaceri studenţeşti în 2012
Nimeni nu a anulat criza, dimpotrivă, cică vine un nou val... Deci, ca să nu te ia prin surprindere, şocheaz-o tu. Iată câteva idei de afaceri numai bune pentru un student ca tine. Simple, dar bănoase. Alege din cele mai bune idei de afaceri pentru 2012.
1. Vânzări online
Dacă ai un site pe internet poţi vinde orice, de la papuci de cameră şi lenjerii de pat până la produse hand made, flori, cadouri etc. Mai mult decât atât, poţi vinde mai departe, produse care se găsesc în supermarketuri, însă să fii deosebit prin livrarea la domiciuliu.
2. Site/Blog de nişă
Te pricepi la maşini, gadgeturi, cosmetice sau diete? Poţi pune pe picioare un blog de nişă. Sau un site. Achiziţionează un domeniu, publică zilnic articole şi promovează-ţi site-ul prin orice metodă posibilă.
3. Make-up artist, coafor
Indiferent că eşti fată sau băiat, poţi deveni un make-up artist de succes. Urmează un curs de specialitate, pune pe picioare un site care să te reprezinte şi începe prin a-ţi machia prietenele şi rudele. În numai câteva luni vei avea deja o clintelă formată. E valabil şi pentru manichiură şi extensii, coafor (dacă poţi împleti gâţe frumoase :)
4. Personal shopper
Ai făcut din modă şi trend-uri o pasiune. Ştii toate colecţiile noi ale magazinelor, şi ai cu roşu în calendar perioada reducerilor. Fii consultantă de stil pentru cei care se rătăcesc la primul etaj al mall-ului. Plasează un anunţ cu următorul mesaj : Personal shopper : însoţesc la cumparaturi, cunosc toate magazinele, ştiu unde să-ţi cumperi hainele şi unde găseşti ce ai nevoie. Am ochiul format pentru a observa croielile şi culorile care ţi se potrivesc, te pot îndruma să încerci combinaţii noi de ţinute!
5. Dădacă
Îţi plac copiii şi ai parte de un program flexibil? Angajează-te ca baby sitter. Nu este chiar o afacere, mai degrabă o muncă silnică, însă acest simplu job te poate ajuta să ajungi la experienţa necesară pentru a pune pe picioare un blog despre copii şi bebeluşi, sau organizare evenimente pentru copii. Sunt dădăci solicitate şi în afara programelor gradiniţei sau în week-end. Oferirea de meditaţii între timp ridică preţul.
6. Planificare evenimente
Eşti sufletul petrecerii şi te ocupi întotdeauna de planificarea petrecerilor pentru prietenii tăi? De ce nu ai face un ban cinstit în acest sens? Atunci cand devii organizator de evenimente nu doar te distrezi foarte mult, dar cunoşti oameni, locuri şi vezi posibilităţi neaşteptate la tot pasul.
7. DJ
Eşti tipul care nu economiseşte din contul distracţiilor, ai auz muzical, îţi place să mixezi şi nu-ţi scapă nicio piesă disco? Alege-ţi un nume scenic şi fii îndrăzneţ. Dacă nu într-un club de noapte, cel puţin la evenimente şi petreceri de familie poţi câştiga 100-200 de euro pe noapte.
8 Scrierea tezelor, lucrărilor, proiectelor
Eşti prieten cu cartea. Cunoşti bine catalogul bibliotecilor şi nu te rătăceşti pe internet. Îţi poţi ajuta prietenii şi colegii la scrierea lucrărilor, proiectelor, tezelor. Întotdeauna se va găsi cineva care să cumpere rodul muncii tale intelectuale, iar tu pe lângă bani câştigi şi cunoştinţe.
9. Traduceri
Din engleză, franceză, rusă ... în română şi viceversa. Plasează un anunţ pe site-urile specializate şi nu ai decât să-ţi valorifici timpul liber, exersând limba şi câştigând bani.
10. Observator la alegeri, distribuitor de mesaje electorale, colector de semnături etc.
Urmează un referendum şi alte evenimente cu care nu încetează să ne uimească politica moldovenească. Asta înseamnă distribuire de mesaje electorale, ziare, public la emisiuni de dezbateri, echipe pentru flash-mob-uri, observatori etc. Totul costă bani, spun studenţii cu experienţa ultimilor 3 ani.
Găsește-ne pe Facebook