Chiar dacă sunt oferte, tinerii fără experienţă îşi găsesc cu greu un loc de muncă. Pe de altă parte şi companiile sunt în dificultate. Ele găsesc greu angajaţi bine pregătiţi profesional. Mai ales dacă au nevoie de mulţi angajaţi. Salariul, se pare ar împăca aceşti doi subiecţi. Mai ales mărimea lui.
Pentru cultura e critic de artă şi iubitor înrăit de teatru, jurnaliştii o cunosc ca pe reporterul dela Cannes, scriitorii - ca pe autorul unor cărţi despre foame, iar studenţii o cunosc pe Larisa Turea ca fiind o profesoară dragă, a cărei ore trec ca secundele. Este, mai nou, soţia ambasadorului moldovean în Portugalia. Zice că mai mult învaţă ea de la studenţi.

De ziua Mondială a Sănătăţii (7 aprilie) am fost să vedem câtă sănătate emană baştina părintelui spiritual al USMF, Nicolae Testimiţanu. Ca prin minune, baştina acestuia e şi a actualului rector, Ion Ababii. Doar că nici urmă de tineri medici absolvenţi nu am zărit în satul Ochiul Alb din raionul Drochia.

Este un tânăr, fapt care îi place cel mai mult. Este un profesor tânăr, fapt care place studenţilor. Cum e să fii profesor, ONG-ist şi… încă ceva în Moldova secolului XXI şi ce fac studenţii “implicaţi”, “Work and travel” şi “pasivi” în ţara noastră, aflaţi de la prof-ul Andrei Curăraru.
Vrând să fie om de valoare, nu neapărat - de succes, a încercat să le amestece pe ambele. În final i-a reuşit o mixtură perfectă, a femeii împlinite şi de valoare pe tărâmul studenţiei. Georgeta Arseni (Stepanov după soţ) a „educat” zeci de generaţii de jurnalişti. Nu în zadar titlul de „mamă” a viitorilor oameni ai cuvântului i se împleticeşte printre multele care le mai are. Înşiruindu-le pe toate te poţi întreba, Câte poate realiza o femeie?



Despre acestea și multe altele ne relatează în interviul ce urmează, Victor Lutenco, şef al Biroului pentru relaţii cu diaspora.
Găsește-ne pe Facebook